26 en 27 augustus NK Oceans in Noordwijk voor de A, B en M categorie

Tijdens het Nederlands kampioenschap wordt er gestreden om titels van Nederlands Kampioen per individueel onderdeel en de nationale titels voor de teams. De Goudse reddingsbrigade heeft met 6 teams deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap.

Individueel stonden er 6 verschillende disciplines op het programma.
Boardrace: op een surfboard (een soort surfplank) wordt er vanaf het strand gestart en daarna leg je zo snel mogelijk het met boeien uitgezette parcours af en ga je met je surfboard over de finish op het strand. Surfrace: tijdens dit onderdeel wordt er zwemmend een parcours in zee afgelegd. Beachsprint: 90m sprinten door het zand. Beachrun: 2km voor junioren en senioren en 1 km voor masters rennen over het strand. Surfski race: met een ski (soort kano) leg je een parcours uitgezet met boeien af op zee. Oceanman/oceanwoman: er wordt achtereen volgens een ronde met ski gedaan, daarna zwemmen, dan boarden en vervolgens rennend over de finish. De beachflags (er liggen 8 sporters op hun buik op het strand met hun voeten richting de flags, na het fluit signaal, sta je zo snel mogelijk een flag te pakken, degene zonder flag valt af.

B junioren
De B junioren Heren werden vertegenwoordigd door Hicham, Jurgen, Finn, Ouassim, Evert-Jan, Casper en Finn. Bij de B-dames kwamen Leonie, Evi, Kim, Anne-Fleur, Isabel, Yvonne, Inge en Micky aan de start. Er werden mooie persoonlijke resultaten behaald en soms zelfs net naast het podium gegrepen. Bij B-junioren heren werd er door Hicham een 3e plaats op de beachflags behaald en door Jurgen een 3e plaats op de beach sprint.
Naamloos 1Naamloos 2
A senioren
De A senioren heren werden vertegenwoordigd door Tom, Reinier, Roelof en Thomas; en bij de A-dames Renée en Marsha. Ook hier werden er goede prestaties neergezet en podium plaatsen behaald.
Bij de A-dames behaalde Renée de 3e plaats op het onderdeel board race.
Op het onderdeel surfrace behaalde Marsha de 2e plaats. Op het onderdeel Beach sprint werd Roelof 3e. Op het onderdeel Beachrun werd Roelof 1ste en dus NEDERLANDS KAMPIOEN. En ook Renée werd op dit onderdeel 1ste en dus NEDERLANDS KAMPIOEN. Bij de A heren werd Thomas 2e op de beachflags.
Naamloos 3Naamloos 4Naamloos 5Naamloos 6Naamloos 7Naamloos 8

Masters

De masters werden vertegenwoordigd door Wim, Hans, Robert, Michiel en Martijn en de dames Margreet, Suzanne, Mariska en Ellis. Ook hier werden persoonlijke overwinningen geboekt en mooie resultaten behaald met veel podiumplaatsen.
Op het onderdeel boardrace bij de masters 50-59 werd Robert 1ste en dus NEDERLANDS KAMPIOEN. Bij de masters 40-49 werd Wim 3e bij de mannen. In dezelfde leeftijdsgroep bij de dames werd Ellis 2e en Mariska 3e.
Op het onderdeel surfrace bij de masters 30-39 jaar werd Michiel 1ste en dus NEDERLANDS KAMPIOEN en werd Bart 3e. Bij de masters 40-49 jaar werd Wim 2e bij de mannen en in dezelfde groep bij de dames werd Ellis 2e en Suzanne 3e. Op de beach sprint werd Robert 2e bij de masters 50-59. In de categorie 40-49 werd Wim 2e en Mariska 3e.
Bij de masters 30-39 werd Bart 2e op het onderdeel beachrun en Michiel 3e. En bij de dames werd Ellis 1ste en dus NEDERLANDS KAMPIOEN en Mariska 3e.
Op het onderdeel surfski werd Robert 3e bij de masters 50-59 en Mariska 2e bij de dames 40-49. Bij de oceanman 30-39 werd Bart 2e, masters 40-49 werd Wim 3e en bij de heren masters 50-59 werd Robert 2e. Bij de master dames werd Mariska 1ste en dus NEDERLANDS KAMPIOEN. Bij de masters 30-39 werd Bart 2e op de beachflags, 50-59 Robert ook 2e en Mariska 2e bij de masters 40-49.
Naamloos 9Naamloos 10Naamloos 11Naamloos 12

Naamloos 13Naamloos 14Naamloos 15Naamloos 16Naamloos 17Naamloos 18

Naamloos 19Naamloos 20Naamloos 21Naamloos 22Naamloos 23Naamloos 24Naamloos 25

En dan de teams....
Daar staan 3 onderdelen met een viertal en een onderdeel met een duo op het programma. De board rescue is het duo onderdeel: de eerste zwemt naar een boei in zee en zwaait als deze daar is aangekomen, de tweede komt dan met een rescue board de zogenaamde zwaaiende drenkeling ophalen. Samen liggend op het board wordt er terug gepeddeld naar het strand om over de finish te rennen. Bij de 4x90m sprint, wordt er 4x gesprint; daarbij wordt er een estafette stokje doorgegeven. De oceanman/woman relay is het onderdeel waarbij iedereen iets anders doet: eentje gaat met de ski, eentje met het rescue board, eentje zwemt en eentje rent. De rescue tube rescue: de 1ste zwemt naar de boei als deze daar is aangekomen start nummer 2 en rent het water in, met een rescue tube in de hand. In het water wordt deze losgelaten en worden de zwemvliezen aangetrokken. Vervolgens wordt gezwommen naar de boei, waar de drenkeling in de rescue tube wordt geklikt en naar het strand wordt gezwommen. Vlakbij het strand nemen de andere twee team leden de drenkeling over en slepen die het strand op over de finish lijn.

De B junioren
De heren: Casper, Finn, Ouassim en Evert-Jan hadden helaas alleen op zaterdag een viertal. Door een blessure bij Evert-Jan tijdens de 4x90m beach sprint werd er alleen op de board rescue punten behaald.
Bij de dames vormden Isabel, Anne-Fleur, Inge en Yvonne het team. Met een tweede, een vierde en 2 derde plaatsen, werden deze B dames 3e in het totaal klassement op hun eerste NK in de B-categorie.
Naamloos 26
De A senioren.
De A heren met Roelof, Tom, Reinier en Jurgen scoorden met twee derde plaatsen, een vierde plaats en een 2e plaats 29 punten en kwamen daarmee op de 3e plaats in het totaal klassement. Gouda 2 met Bart, Jos, Vincent en Hicham werden met 21 punten 4e.
De A dames met Renée, Marsha, Leonie, Evi en Kim werden met een 2e plaats, een 4e plaats en 2x een derde plaats in het totaal klassement 3e.
Naamloos 27Naamloos 28

De Masters

De heren met Wim, Michiel, Hans en Robert werden met 2 eerste plaatsen, een derde plaats en een 4e plaats in het totaal klassement 1ste en dus NEDERLANDS KAMPIOEN!
De dames met Margreet, Mariska, Suzanne en Ellis, werden 4 maal eerste. Daarmee eindigde zij in het totaal klassement 1ste en dus NEDERLANDS KAMPIOEN!
Beide teams kregen namens de gemeente Noordwijk een sporttas aangeboden.
Naamloos 29

Sponsors

In/uitloggen

Inloggen

Lidmaatschap en Lesgeld

Het bestuur wil u er graag nogmaals op wijzen dat u de mogelijkheid heeft de zwemles 3 keer per jaar op te zeggen, dat betekent dat men kan opzeggen;

  • voor 1 maart, de zwemles stopt per 1 april
  • voor 1 juli, de zwemles stopt per 1 september
  • voor 1 december, de zwemles stopt per 1 januari 

Wanneer u niet tijdig opzegt, dient u het zwemgeld tot de volgende opzegdatum te betalen.
Binnen 4 weken krijgt u bericht van uitschrijving indien dit niet het geval is verzoeken wij u contact op te nemen met het  secretariaat