De Goudse reddingsbrigade draagt graag zorg voor een sportief en veilig sportklimaat. Daarvoor zijn er twee vertrouwenscontactpersonen (VCP) aangesteld Het doel van het aanstellen van een vertrouwenscontactpersoon is ervoor te zorgen dat er een aanspreekpunt komt voor leden van de vereniging die zich in een situatie bevinden waar ze niet goed raad mee weten. Hoewel veel mensen zich wekelijks inspannen om alles zo goed mogelijk te laten verlopen, is het niet moeilijk te bedenken dat er toch wel eens dingen zouden kunnen gebeuren die door de betrokken leden als erg onprettig worden ervaren. Bijvoorbeeld: grensoverschrijdend gedrag, zoals plagerijen, pesten of (sexuele) intimidatie. Het is belangrijk dat de leden die iets dergelijks overkomt iemand in goed vertrouwen kunnen bellen om daarover te praten, iemand die meedenkt in het vinden van een oplossing. Dit met als uiteindelijk doel ervoor te zorgen dat de vervelende situatie wordt beƫindigd en dat de vereniging de plek weer is waar alle leden zich op hun gemak voelen. Kaderleden die situaties signaleren waarin het inschakelen van de vertrouwenscontactpersoon wenselijk lijkt wordt aangeraden de betrokken leden hierop attent te maken. Leden kunnen ook zelf contact opnemen met een van de vertrouwenscontactpersonen, zij zijn bereikbaar voor alle leden. Ook als men twijfels heeft of een vraag bij de vertrouwenscontactpersoon hoort is het advies contact met een van hen op te nemen om dat te checken.
Het bestuur heeft de keuze gemaakt twee vertrouwencontactpersonen aan te stellen zodat er voor een ieder de keuze is om voor hem of haar vertrouwelijke gesprek te kunnen voeren.
De vertrouwencontactpersonen van de Goudse Reddingsbrigade zijn:
Mevrouw M. (Margreet) van Nieuwkoop
De heer J.W. (Jan Willem) Meijer
Om ervoor te zorgen dat eventueel vervelende situaties binnen de vereniging niet leiden tot het ongemerkt verdwijnen van leden zullen vanuit het bestuur die leden die het lidmaatschap aan het eind van het jaar opzeggen actiever aangemoedigd worden om de reden van opzeggen kenbaar te maken aan het bestuur of aan de vertrouwencontactpersonen. Vertrekkende leden kunnen voor de vereniging belangrijke informatie hebben als blijkt dat een deel van de reden om te stoppen met de veiligheid te maken heeft.
Om een afspraak te maken met de vertrouwenscontactpersoon, mevr. M. van Nieuwkoop, kunt u haar mailen via deze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De heer Jan Willem Meijer is bereikbaar via deze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Namens het bestuur van de Goudse ReddingsBrigade
Margreet van Nieuwkoop en Jan Willem Meijer, vertrouwencontactpersonen
Ton Mooijenkind secretariaat


Sponsors

In/uitloggen

Lidmaatschap en Lesgeld

Het bestuur wil u er graag nogmaals op wijzen dat u de mogelijkheid heeft de zwemles 3 keer per jaar op te zeggen, dat betekent dat men kan opzeggen;

  • voor 1 maart, de zwemles stopt per 1 april
  • voor 1 juli, de zwemles stopt per 1 september
  • voor 1 december, de zwemles stopt per 1 januari 

Wanneer u niet tijdig opzegt, dient u het zwemgeld tot de volgende opzegdatum te betalen.
Binnen 4 weken krijgt u bericht van uitschrijving indien dit niet het geval is verzoeken wij u contact op te nemen met het  secretariaat